0 prekės

Privatumo politika ir slapukai

 

1. BENDROSIOS NUOSTATOS

1.1. Ši privatumo politika reglamentuoja MB „Osus“ (toliau – Bendrovė) ir jos Darbuotojų veiksmus tvarkant Asmens duomenis, naudojant Bendrovėje įrengtas automatines Asmens duomenų tvarkymo priemones, taip pat nustato Duomenų subjektų teises, Asmens duomenų apsaugos pažeidimo rizikos veiksnius, Asmens duomenų apsaugos įgyvendinimo priemones ir kitus su Asmens duomenų tvarkymu susijusius klausimus.

1.2. Asmens duomenys turi būti tikslūs, tinkami ir tik tokios apimties, kuri būtina jiems rinkti ir toliau tvarkyti. Jei reikia Asmens duomenų tvarkymui, Asmens duomenys nuolat atnaujinami.

1.3. Asmens duomenų tvarkymo tikslai – tiesioginė rinkodara ir kiti teisėti bei iš anksto prieš renkant duomenis apibrėžti tikslai.

1.4. Bendrovė Taisyklių 1.3. punkte nurodytu tikslu tvarko tokius Duomenų subjektų Asmens duomenis:

  • vardas;
  • pavardė;
  • gyvenamoji vieta (adresas);
  • telefono numeris;
  • elektroninio pašto adresas;
  • duomenis apie įsigytas prekes, jų kainas (pirkimo istorija)

1.5. Bendrovė neturi galimybės patikrinti Jūsų pateikiamų duomenų teisingumo ir tikrumo, todėl mes laikysime, kad Jūsų duomenys tikslūs ir teisingi.

1.6. Tvarkant Asmens duomenis vadovaujamasi Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymu (2008 m. vasario 1 d. Nr. X-1444), kitais įstatymais ir teisės aktais, reglamentuojančiais duomenų tvarkymą ir apsaugą, taip pat šiomis Taisyklėmis.

1.7. Kliento asmens duomenys saugojami ne ilgiau nei 3 metai po paskutinio apsipirkimo Interneto svetainėje. Pasibaigus duomenų saugojimo terminui, Kliento asmens duomenys sunaikinami galiojančių teisės aktų nustatyta tvarka.

 

2. ASMENS DUOMENŲ TVARKYMAS

Bendrovė tvarko aukščiau nurodytus Jūsų asmens duomenis šiais duomenų tvarkymo tikslais:

  • apdoroti Kliento prekių užsakymus;
  • išrašyti finansinius dokumentus;
  • išspręsti problemas, susijusias su prekių pristatymu;
  • tiesioginės rinkodaros tikslais (tik turint duomenų subjektų išankstinius sutikimus).
  • įvykdyti kitus sutartinius įsipareigojimus.

Mes užtikriname, kad Jūsų asmens duomenys bus: tvarkomi teisėtu, sąžiningu ir skaidriu būdu, renkami nustatytais, aiškiai apibrėžtais bei teisėtais tikslais ir toliau netvarkomi su tais tikslais nesuderinamu būdu, adekvatūs, tinkami ir tik tokie, kurių reikia siekiant tikslų, dėl kurių jie tvarkomi (taikomas duomenų kiekio mažinimo principas), tikslūs ir prireikus atnaujinami (taikomas tikslumo principas), tvarkomi tokiu būdu, kad taikant atitinkamas technines ir organizacines priemones būtų užtikrintas tinkamas asmens duomenų saugumas, įskaitant apsaugą nuo Duomenų tvarkymo be leidimo arba neteisėto Duomenų tvarkymo ir nuo netyčinio praradimo, sunaikinimo ar sugadinimo (taikomi vientisumo ir konfidencialumo principai).

 

3. ASMENS DUOMENŲ PERDAVIMAS

3.1. Asmens duomenys gali būti teikiami tik tiems Duomenų gavėjams, su kuriais Bendrovė yra pasirašiusi atitinkamas sutartis dėl Asmens duomenų perdavimo / teikimo ir Duomenų gavėjas užtikrina adekvačią perduodamų Asmens duomenų apsaugą. Asmens duomenys taip pat gali būti perduodami tretiesiems asmenims kitais Lietuvos Respublikos įstatymuose ir kituose teisės aktuose numatytais atvejais ir tvarka.

3.2. Bendrovė nenaudoja ir neatskleidžia ypatingos asmeninės informacijos, tokios kaip informacija apie sveikatą, rasinę kilmę, religinius įsitikinimus ar politines pažiūras, – be Duomenų subjekto aiškaus sutikimo, išskyrus atvejus, kai to reikalauja ar tai leidžia įstatymai.

3.3. Asmens duomenys taip pat gali būti perduodami tretiesiems asmenims kitais Lietuvos Respublikos įstatymuose ir kituose teisės aktuose numatytais atvejais ir tvarka.

 

4. ASMENS DUOMENŲ APSAUGOS ĮGYVENDINIMO PRIEMONĖS

4.1. Siekdama užtikrinti Asmens duomenų apsaugą, Bendrovė įgyvendina arba numato įgyvendinti šias Asmens duomenų apsaugos priemones:
(a) administracines (saugaus dokumentų ir kompiuterinių duomenų bei jų archyvų tvarkymo, taip pat įvairių veiklos sričių darbo organizavimo tvarkos nustatymas, personalo supažindinimas su Asmens duomenų apsauga įdarbinant ir pasibaigus darbo ar panašiems santykiams ir kt.);

(b) techninės ir programinės įrangos apsaugos (tarnybinių stočių, informacinių sistemų ir duomenų bazių administravimas, darbo vietų, Bendrovės patalpų priežiūra, operacinių sistemų apsauga, apsauga nuo kompiuterinių virusų ir kt.);

(c) komunikacijų ir kompiuterių tinklų apsaugos (bendro naudojimo duomenų, programų, nepageidaujamų duomenų paketų filtravimas (firewalling) ir kt.).

4.2. Asmens duomenų apsaugos techninės ir programinės priemonės turi užtikrinti:

(a) operacinių sistemų ir duomenų bazių kopijų saugyklos įrengimą, kopijavimo technikos nustatymą ir laikymosi kontrolę;

(b) nenutrūkstamo duomenų tvarkymo (apdorojimo) proceso technologiją;

(c) sistemų veiklos atnaujinimo nenumatytais atvejais strategiją (netikėtumų valdymas);

(d) programų testavimo aplinkos fizinį (loginį) atskyrimą nuo darbo režimo procesų;

(e) autorizuotą duomenų naudojimą, jų nepažeidžiamumą.

4.3. Visi Darbuotojai, turintys teisę tvarkyti Asmens duomenis ar organizuoti ir vykdyti jų apsaugą, privalo griežtai laikytis Bendrovėje nustatytų Asmens duomenų apsaugos priemonių ir atitinkamų taisyklių, instrukcijų ar tvarkų reikalavimų.

 

5. ASMENS DUOMENŲ TVARKYMO TERMINAS

5.1. Jūsų Asmens duomenys saugomi kol el. parduotuvė Osus.lt vykdys veiklą, bet kai Asmens duomenys nebereikalingi jų tvarkymo tikslams, jie bus sunaikinami, išskyrus tuos, kurie įstatymų nustatytais atvejais turi būti perduoti valstybiniams archyvams.

 

6. ATSAKOMYBĖ

6.1. Darbuotojams, kurie pažeidžia Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatyme, kituose teisės aktuose, reglamentuojančiuose Asmens duomenų tvarkymą ir apsaugą, arba šias Taisykles, taikomos Lietuvos Respublikos įstatymuose numatytos atsakomybės priemonės.

7. SLAPUKAI

7.1. Slapukas (angl. cookies) yra nedidelis failas, atsiųstas į lankytojo įrenginį, lankytojui besilankant tinklalapyje. Slapukas padeda atpažinti Jus kaip ankstesnį svetainės lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi mūsų svetainėje istoriją ir pagal tai parinkti Jums aktualų turinį. Ši informacija prisideda prie svetainės tobulinimo, siekiant ją padaryti dar patogesnę.

7.2. Slapukų pagalba mes renkame šią informaciją:

  • informacija, reikalinga atpažinti Jus kaip svetainės lankytoją;
  • svetainės lankomumo statistikos rinkimui.

7.3. Mes naudojame lankomumo registravimo slapukus, kad nustatytume, kurie puslapiai lankomi. Tai padeda analizuoti duomenis apie interneto puslapių srautą ir tobulinti tinklalapį, kad jis atitiktų jūsų poreikius. Šią informaciją naudojame tik statistinės analizės tikslais.

Slapukas jokiu būdu nesuteikia prieigos prie jūsų kompiuterio ar bet kokios informacijos apie jus, išskyrus duomenis, kuriuos pasirinkote bendrinti su mumis, lankydamiesi mūsų tinklalapyje. Galite pasirinkti priimti ar atmesti slapukus. Dauguma interneto naršyklių automatiškai priima slapukus, tačiau galite pakeisti naršyklės nustatymą, jei norite, kad slapukai būtų atmesti. Svarbu žinoti, kad, atmetus, kai kurios tinklalapio funkcijos nebeveiks.

7.4. Žemiau pateikiame kokie slapukai gali būti naudojami, kokią informaciją jie saugo ir kiek laiko ji yra saugoma.

1. Slapukas: cookie_notice_accepted
Sukūrimo momentas: Įėjus į puslapį.
Galiojimo laikas: Galioja visą laiką.
Naudojami duomenys ir tvarkymo tikslai: Įspėjimo apie slapukų naudojimą panaikinimo slapukas.

 7.5. Atsisakymas naudoti slapukus. Savo sutikimą naudoti slapukus galite pakeisti, pakeisdami nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Tai atlikti galite pakeisdami naršyklės nustatymus. Dažniausiai naudojamų naršyklių nustatymus rasite nuspaudę ant šių nuorodų:

 7.6. Nuorodos į kitus tinklalapius. Mūsų tinklalapyje gali būti nuorodų į kitus tinklalapius. Kai naudojate šias nuorodas ir vartote kitų tinklalapių puslapius, turėtumėte žinoti, kad mes jų nekontroliuojame. Dėl minėtos priežasties, negalime būti atsakingi už bet kokios informacijos, kurią pateikiate lankydamiesi tokiuose tinklalapiuose, apsaugą ir privatumą. Turėtumėte elgtis atsakingai ir susipažinti su jų privatumo politika.